Referenser

Hur lever man det liv man vill leva?
Förra veckan hade vi förmånen att ha en ledardag med ämnet mod, vi fick lyssna på Wivi-Anne Nyberg om hennes livsresa. Från att ha varit VD till att vända om helt och göra det hon älskar mer än allt, att få utöva yoga med andra. Vi fick lära oss att stanna upp i den stressiga vardagen och vara mer närvarande, vilket är oerhört viktigt som chef/ledare att ha förmågan att vara lugn i en stressig omgivning. Så nu tänker i alla fall jag på hur jag andas och försöker vara mer närvarande i allt jag gör.

Jag har tanke om att mitt liv alltid ska vara harmoniskt, där mina barn är underbara, mitt hem är trivsamt och rent och jag och min man har det fantastiskt. Sedan har jag en förväntan på att allt alltid ska vara enkelt och roligt, men livet ser inte riktigt ut så, så varför strävar jag efter en harmoni som aldrig kommer uppfyllas? Jag försöker tänka om, men det är inte alltid lätt att förändra sitt sätt att tänka. Jag ska försöka att inte ha så höga förväntningar på att allt ska vara perfekt, lite skit här och där, bråkiga barn och en man som är lite tjurig kanske inte är så farligt. Kanske är det till och med så att alla har det så? Men vi tror gärna att alla har det perfekt och lever det underbara livet.

Men jag fick mig en tankeställare när jag lyssnade på Wivi-Anne, hur hon bestämde sig för att leva det liv hon ville oavsett vad alla andra tycker. Så nu ska jag fundera på vad jag uppskattar i livet och sätta upp några drömmål, kanske når jag dom inte, eller så kommer jag halvvägs, men det är ju resan som räknas.

En av mina bästa vänner hade en tuff tid då hon jobbade på IKEA, allt rullade på för fort och det slutade med att hon gick in i väggen. Det hon gjorde då var att sätta upp tre drömmål som hon då trodde var omöjliga att nå. Hon ville bli dans/yogalärare, jobba i skola med ungdomar och resa till Thailand. Vet ni vad hon gör idag? Hon jobbar i skola med ungdomar, är dans/yogalärare och åker till Thailand varje vinter. Gissa om vi blev häpna när vi hittade hennes drömlista som hon skrev när hon mådde som sämst, för att inse att allt slagit in. Så håll i dina drömmar och skriv upp dom på ett papper som du lägger undan i 2-3 år så får vi se hur ditt liv har förändrats. Det är drömmarna som gör att vi kommer framåt.

Jenny Vasquez Ling, Varuhuschef Helsingborg, IKEA Svenska försäljnings AB


Tack för ännu en fantastisk klass igår! Du ger mig så mycket energi och lugn på samma gång och du vägleder mig att tänka och handla i nya banor.

Marie Torshed


Tack Wivi-Anne för en mycket fin yogastund i förmiddags på Aktiverum. Tack också för all värme, närvaro, kärlek och omtanke du ger oss. Du utstrålar mildhet och det sprider sig som ringar på vattnet. Det är som att min kropp och min själ får en fin present när jag är med på ett av dina yogapass, tack!! Stor kram med kärlek

Eva, yogi, Studio Aktiverum


Inleder med att berömma Wivi-Anne för sitt smittande sätt att lära ut yoga. Jag, en gammal gymräv som tränat i många år både med PT och på egen hand, kunde inte i min vildaste fantasi förstå hur mycket yoga kan förändra både tanke och kropp. Inte nog med att jag känner dynamiken i rörligheten på ett helt annat sätt än tidigare och min "vanliga" träning har lyft sig flera steg! Detta har mina PT noterat med glädje och jag kan lova att jag kommer aldrig att sluta med att träna yoga. Den villfarelse jag hade, att yoga inte är så hård träning utan mest avslappning, har bytts till att visst är den fysisk men samtidigt mentalt avslappnande och det är toppen! En kombination jag innerligt kan rekommendera till alla och i alla åldrar. Jag själv, 50+, trodde inte att skillnaden kunde infinna sig så snabbt - bara efter några pass med Wivi-Anne märkte jag en förbättring på alla plan. Som företagare, med många järn i elden, vet jag nyttan av träning - både fysiskt och mentalt - och hur viktig kombinationen är. Jag ser det som en investering och insättning på ett viktigt konto som heter min kropp. Det känns skönt att veta att jag har ett "kapital" där som jag kan plocka ut från när det behövs.

Ole Larsen, Atelje Larsen


Wivi-Anne Nyberg har med sin gedigna kunskap och stora engagemang kärleksfullt invigt mig i yogans livsfilosofi.
Yogans psyko-fysiska system har ökat min styrka, smidighet och kroppsmedvetenhet. Men framförallt min själsliga närvaro i nuet.
Yoga under Wivi-Annes ledning blir en ständigt närvarande inspiration att fortsätta den längsta av resor - den inåt, från hjärnan till hjärtat.

Clas-Olof Kronogård , Läkare och Civ.ing.


Jag är så tacksam att Wivi-Anne kunnat hjälpa min kropp att börja läka. Jag har en krock-skadad kropp med är mycket som krånglar. Efter 3 fantastiska , s.k Kati Chikitsa behandlingar – massage med heta örtknyten, började kroppen svara an. Uppföljande regndroppsmassage med terapeutiska eteriska oljor var helt underbar!!! Efter den behandlingsdagen gick jag i ett lyckorus! Det kändes som hela ryggen var insvept i en stramande gördel och det var riktigt skönt att promenera, vilket jag inte känt på många år. Med solsken i ansiktet blev två promenader himmelriket!! Magiskt bra kändes det!! Skall fortsätta med dessa behandlingar för att hjälpa min kropp så mycket jag kan! Tack från själen innanför det skadade skalet!! kram lotta...

Lotta Silferkrok


"Fick kontakt med Wivi-Anne via yoga på Aktiverum. Tyckte redan från början att hon var en fantastisk yogalärare och mycket mer än det…Wivi-Anne höll ett föredrag om Ayurveda - en av världens äldsta medicinska system. Med hänsyn till att jag sedan 20 års ålder haft magproblem nu klassats som IBS och ingen hjälp finns att få från sjukvården bestämde jag mig för att konsultera Wivi-Anne i hennes privata verksamhet. Jag har fått många tips och rekommendationer hur jag skall hantera mina problem med mycket enkla och ej dyra produkter som gör att jag efter ett halvår mår mycket bättre.

Mitt och Wivi-Annes mål är att jag inte längre skall behöva ta det medicinska preparat som jag för närvarande måste göra för att få tarmarna att fungera och det är verkligen på god väg. Vid mitt senaste besök konstaterade vi att allt går på rätt håll och vid tillfället hade jag även fått en låsning i ländryggen vilket jag berättade för Wivi-Anne som redan hade konstaterat detta när hon läste min puls. Hon smörjde in mig med en olja och efter ett par timmar kände jag ingen stelhet. Hemma hos maken, som tidigare kommenterat hur dåligt jag gick och hur mycket han har fått vänta på mig när vi ska iväg pga mina magproblem, säger han ”du har inte haft några större problem med din mage längre och nu är du bra i ryggen. Så fort du har varit hos Wivi-Anne verkar allt lösa sig och det är jag som din man mycket glad för. Får du fler problem åk dit direkt!” Och gissa vem som är ännu gladare NU far jag på yogaresan magisk framgång den 14 september tillsammans med Wivi-Anne och tre andra kursledare och det ser jag verkligen framemot! Tack Wivi-Anne för all hjälp och stöd jag får och att jag med så enkla medel kan må så mycket bättre!"

Kram Barbro Mollestam


"Fredag kväll vandrade jag hem i stillhet och ro efter att ha fått en underbar Vishesh massage av finaste Wivi-Anne Nyberg. Jag mötte 2 st rådjur men brydde mig inte om att försöka se vad de betydde utan bara var i nuet. Denna massage har satt igång en våg av känslor och minnen, på gott och ont men fullständigt komplett. Vill ni veta mer om denna Ayurvediska massage så tycker jag att ni ska boka en tid och ta en kölapp till Wivi-Anne för hon kommer snart bli fullbokad! Det blir en spännande höst och vad mer kan livet ge?

Ann-Sophie Wistman